Yleinen

Elämän kartoittamista matkalla elämäntapamuutokseen.

Kuten nämä kivet kuvassakin asettuvat, lähdemme rakentamaan vakaata pohjaa elämätapamuutokselle.

Saapuessani Ihanan Inkerin luo päätämme alkaa heti toimeen. Lempeästi, mutta vakaasti alamme tarkastelemaan elämäni eri osa-alueita. Teemme erilaisia kartoittavia tehtäviä. Piirrän väkkyröitä elämänrattaalle, jossa tarkastelemme elämääni osa-alueittain; rakkaus, talous, ilo, henkinen kasvu, perhe, ura, ympäristö ja terveys. Annan pisteitä nykyiselle tilanteelleni sekä tavoite tilanteelleni.

Toinen hyvin avaava tehtävä on tarkastella minun omia tarpeitani ja peilata niitä arvoihini. Mitkä tarpeet täyttyvät ja mitkä jäävät selkeästi vajaaksi. Pohdin omia arvojani ja niiden toteutumista elämässäni. Mitkä arvot ovat minulle ne kaikkein tärkeimmät ja voisinko kenties saada elämäni muutettua sellaiseksi, että nämä arvot elämässäni toteutuvat, sillä nyt niistä ihan kaikki, joita pidän tärkeinä, eivät näyttele elämässäni paikkaa tärkeällä paikalla. Päätin jakaa myös sinulle tähän alkuun pari erilaista tehtävää, jotka tein tarkastellen omaa elämääni. Voit kokeilla, jos haluat <3

Kokeile sinäkin tehdä pari erilaista elämääsi kartoittavaa tehtävää.

Elämäniratas

Tämä oli itselleni yksi hyvin avaava tehtävä. Voit aivan hyvin myös muuttaa noita lohkoja vastaamaan paremmin omaa elämääsi ja omaa tilannettasi. Voit esimerkiksi tehdä vastaavan ympyrän vain yhden asian ympärille, jota haluat tarkastelle. Esimerkiksi ruokailu ja ravitsemus, jos tavoitteenasi on esimerkiksi muuttaa ruokailutottumuksiasi. Silloin lohkot voivat olla aamupala, lounas, päivällinen, iltapala, napostelu, herkut, eri makroravinteet, tunne suhteessa ruokailuun, häpeä suhteessa ruokailuun, ruoan itse valmistus, valmisruoat, einekset, sokeri, energiajuomat, huonot rasvat yms yms. Voit tehdä vaikka kuinka monta ympyrää elämääsi, jolla lähdet tarkastelemaan eri asioita. Kuitenkin suosittelen tekemään koko elämäntilannettasi kattavan elämänrattaan alkuun, kuten Ihana Inkeri minuakin ohjasi, jotta näet paremmin, mihin alat keskittyä ensimmäisenä elämänmuutoksessasi. Tässä blogissa Ihanan Inkerin kanssa haetaan hyvin kokonaisvaltaista elämäntapaa, jossa lopulta kaikki elämän osa-alueet ovat balansissa <3 Mutta kokeile ihmeessä. Minun elämästäni löydettiin selkeästi asioita, joihin alamme nyt panostaa, jotta pääsen kohti Ihanan Inkerin ihmeellistä hyvää elämää <3

Arvojen pohdinta tehtävä.

Arvot

Tässä on lista erilaisia arvoja kirjoitustehtävää varten, jonka ohjeistus on listan alapuolella.

Avoimuus, Hauskuus, Itsekunnioitus, Itsevarmuus, Kauneus, Kasvu, Kunnioittaminen, Luotettavuus, Luovuus, Maine, Rohkeus, Rakkaus, Vapaus, Perhe, Parisuhde Ystävyys Työt/opiskelu Koulutus/Itsensä kehittäminen Harrastukset ja vapaa-aika, Hengellissyys, henkisyys, Yhteisöllisyys/kansalaisuus, Fyysinen itsehoito, Aitous, Saavutukset, Rehellisyys, Menestys, Merkityksellinen työ, Myötätunto, Nautinto, Onnellisuus, Optimismi, Oikeudenmukaisuus, Osallistuminen, Palveleminen, Päättäväisyys Pätevyys, Rauha, Varallisuus, Vastuu, Vaikuttaminen, Vakaus, Uskonto, Uskollisuus, Uteliaisuus, Turvallisuus, Tieto, Harmonia

Valitse nyt tästä listasta (toki myös listan ulkopuolelta, jos sinulle tulee joku arvo mieleen) itsellesi viisi tärkeintä arvoa. Anna numero 1 – 10 ensin sille, että kuinka tärkeä tämä arvo on sinun elämässäsi. Anna sitten numero 1 – 10 sille, että kuinka hyvin tämä arvo toteutuu sinun nykyisessä elämässäsi.

Kirjoita ensiksi noin 20 min tutkien omia tunteistasi peilaten valitsemiisi arvoihin. Mieti tässä ensimmäisessä kirjoituksessa lähinnä sitä, että kuinka keskeisimmät arvot toteutuvat elämässäsi tällä hetkellä. Voit myös kirjoittaa ihan tilanteista, jotka sinulle tulevat mieleen jonkun arvon kohdalla. Jos et pidä kirjoittamisesta, niin voisit vaikka pohtia asiaa ääneen tai listata ajatuksia ranskalaisin viivoin.

Kirjoita tänään tai toisena päivänä suunnilleen sama aika siitä, että millainen haluaisit olla ja millaista elämäsi olisi, jos kaikki nämä arvot toteutuisi elämäsi toiminnoissa. Kiinnitä huomiota siihen, että eläisit aivan täysin arvojesi mukaista elämää, jossa olisit rohkeasti ja itsevarmasti huomioinut juuri nämä itsellesi tärkeät arvot.

Minun hyvä elämä sisältää ainakin kaikkea tätä.

Kauneus, elämykset ja luonto
Ihana ja ravitseva ruoka
Rentoutuminen, mindfullnes ja meditaatio

Olen päässyt siis alkuun Ihanan Inkerin ohjauksessa ja valmennuksessa. Olet tervetullut seuraamaan matkaani, jossa syvennytään elämän eri osa-alueisiin lähemmin. Lähemmässä tarkastelussa tulee olemaan varsinkin hyvä, terveellinen ja hiljaista tulehdusta estävä ruokavalio, joka on samalla ketogeeninen ja vhh-ruokavalio, josta tulen jakamaan blogissani ja some-kanavillani reseptejä ja kuvia. Olet tervetullut kommentoimaan ja kertomaan omasta matkastasi.

Rakkaudella Ihana Inkeri via Tiina

Vastaa