Mielen voima Yleinen

Kiitollisuuden voima

Kiitollisuuden voima elämässä on uskomaton ja sitä todella kannattaa harjoittaa. Kiitollisuus tuo elämääsi paljon positiivisia asioita, koska se muuttaa sinun omaa tunnetilaasi ja värähtelyäsi positiivisemmaksi. Ollessasi kiitollinen sinulle tärkeistä asioista ja ihmisistä, et voi oikeastaan tuntea pettymystä ja tyytymättömyyttä, vaan rakkautta ja iloa. Näistä tunteista käsin sinun on paljon helpompaa lähteä rakentamaan elämääsi ja yksittäistä päivääsi hyväksi.

Itse tutustuin kiitollisuuden harjoittamiseen varmaan noin 15 vuotta sitten ensimmäisen kerran, kun sain tuttavaltani käteeni kirjan ”Salaisuus” The Secret, joka on kuuluisa Rhonda Byrnen teos siitä, kuinka vetovoimanlaki toimii. Jos et ole tätä kirjaa lukenut, niin ehdottomasti sitä suosittelen, kuten hänen muitakin teoksiaan. Niistä on hyvä lähteä liikkeelle. Toki maailmassa on todella paljon muitakin aiheesta kirjoittaneita ja voisinkin tehdä blogiini listan kirjoista, joita voin lämmöllä suositella. The Secret oli kuitenkin minun ensimmäinen kosketus kiitollisuuden voimaan. Ensimmäisellä kerralla luin toki kirjan läpi, mutta se ei avautunut minulle. Jotain jäi kuitenkin varmasti sisälle ns kytemään, koska muistan tuon niin hyvin. Kiitollisuus harjoitukset tulivat osaksi elämääni oikeastaan alle kymmenen vuotta sitten ja sen jälkeen olen tehnyt välillä erilaisia kiitollisuus harjoituksia säännöllisen epäsäännöllisesti. Rhonda Byrnen kirjat ja varsinkin Salaisuuden olen lukenut useasti ja katsonut siitä tehdyn dokumentin myös Netflix palvellusta. Olen ostanut kirjaa lahjaksi ystävilleni ja lainannut omiani tuttavilleni.

Onko kiitollisuuden harjoittaminen vaikeaa?

Onko kiitollisuuden harjoittaminen vaikeaa? Ei se kyllä oikeasti ole, mutta helposti unohdamme sen. On niin tuttua ja turvallista valittaa kaikesta ja unohtaa kiitollisuuden aiheet. Varsinkin meidän kulttuurissamme (toki itselläni ei muista kulttuureista kokemusta runsaasti ole) on paljon helpompaa keskustella ihmisten kanssa asioista, jotka ovat huonosti… silloin juttua piisaa. Tuntuu, jopa epäkohteliaalta vastata, kun joku kysyy kuulumisiasi, että menee hyvin ja olen todella kiitollinen siitä. Voit saada, jopa hyvin ikäviä kommentteja ja vähättelyä osaksesi. Välillä tuntuu, että ympäriltä kuuluu pelkkää valitusta. Toki siihen varmasi on vaikuttanut myös työni, koska asiakkaillani on aina jotain vaivoja tai sairauksia, miksi he palveluitani tarvitsevat ja usein käynnit menevät siihen, että kuuntelen missä mennään ja mihin koskee ja mikä asia on huonosti. Eräs asiakkaani viimeksi kuitenkin totesi ”että valittaja on sairauksiensa vanki” ja tämä kyllä pitää minusta paikkaansa. Helposti jää jumiin niihin huonoihin asioihin eikä näe ollenkaan, mitä kaikkea hyvää elämässä yhä on. Elämä saattaa oikeastaan jäädä täysin elämättä ja kokematta, jos päästät itsesi ns epätoivon ja tyytymättömyyden noidankehään. Näitä kehiä olen nähnyt niin useita pyörimässä ihmisten ympärillä ja mielestäni yksi parhaista keinoista räjäyttää nämä kehät ympäriltä on kiitollisuuden harjoittaminen.

Kuinka voin harjoittaa kiitollisuutta.

Jotta opit olemaan kiitollinen ja se tulisi osaksi elämääsi, sinun kannattaa treenata. Aivan kuin lihaksiasi ja aivojasi, niin myös mieltäsi voit treenata ja jumpata. Näin se vahvistuu ja pystyt paremmin itse ohjaamaan esimerkiksi tunnetilojasi.

Muistan kesän muutaman vuoden takaa, kun otin tehtäväkseni harjoittaa kiitollisuutta yhden kuukauden ajan intensiivisesti. Pidin yllä kiitollisuus päiväkirjaa, johon iltaisin kirjoitin päivästäni ylös tapahtumia ja asioita, joita pystyin olemaan kiitollinen. Kirjoitus päättyi aina siihen, että kirjoitin loppuun kolme kertaa sanan Kiitos, Kiitos, Kiitos. Samalla todella tunsin tuota kiitollisuutta. Laitoin silmät kiinni ja meni muistoissa noihin kiitollisuuden aiheisiin niin, että näin ne sieluni silmillä ja sanoin ääneen Kiitos, Kiitos, Kiitos. Aamut alkoivat sillä, että kirjasin ylös samaan vihkoon joka aamu kymmenen asiaa, joista olen kiitollinen elämässäni. Samoja sanoja ja asioita en toistanut, vaan koetin löytää aina kymmenen uutta asiaa. Se kuukausi todella avasi silmiäni sille, kuinka paljolle voin elämässäni olla kiitollinen.

Voit tehdä itse vastaavan harjoituksen tai kokeilla seuraavia harjoituksia.

Pidä kiitollisuus päiväkirjaa viikon ajan.

Kirjoita ylös asioita, joista olet kiitollinen tällä hetkellä elämässäsi. Kirjoita ainakin viidestä asiasta joka päivä, ja käytä kokonaisia lauseita. Esimerkiksi ”Olen kiitollinen perheestäni, koska se on suuri voimavara ja ilonaihe minulle. Voit olla kiitollinen auringosta taivaalla tai puhtaasta vedestä, jota juot. Aiheita löytyy varmasti.

Herättyäsi mene kiitollisuuden tilaan

Laita kello tarvittaessa soimaan 10 min aikaisemmin ja tee kiitollisuus harjoitus, ennen kuin nouset sängystä. Hengitä muutaman kerran rauhallisesti ulos ja sisään neljään laskien. Ajattele jotain asiaa, josta olet elämässäsi hyvin kiitollinen, se voi olle myös ihana muisto. On tärkeää, että tämä asia saa sinussa aikaan hyviä ja rakkaudellisia kiitollisuuden tunteita. Koeta päästä tuohon tunteeseen kiinni. Ajatus -> tunne. Viipyile kiitollisuuden tunteessa. Voit lopuksi yhdistää tähän yhden voimakkaammista mantroista Ho’oponoponon ”Kiitos, olen pahoillani, anna anteeksi, rakastan sinua” ja toistaa sen kymmenen kertaa. Sitten on vasta aika nousta ylös ja aloittaa aamu kiitollisuudesta käsin.

Ihana Inkeri ohjaa ja valmentaa minua kohti kiitollisuutta.

Kiitollisuus kuuluu vahvasti Ihanan Inkerin elämään ja se näkyy hänestä monella tavalla. Ihana Inkeri on tyytyväinen siihen missä hän elämässään on tällä hetkellä ja hän osaa olla kiitollinen kaikesta kokemastaan, vaikka ne olisivat, joskus tuntuneet raskailta opetuksilta. Minä en aina osaa olla, vaan herkästi lähden valittamaan ja listaamaan asioita, kuinka haluaisin elämääni sitä ja tätä ja mikä on huonosti. Ihana Inkeri toivottaa jokaisen aamun kiitollisuudella tervetulleeksi, mutta minä sorrun vielä välillä heräämään ns väärällä jalalla ja toteamaan jopa aamulla, että ”tästä tulee varmasti huono päivä” 😀 Varmasti ymmärrätte, että millainen päivästä tulee, jos tilaan ajatuksillani huonon päivän.

Ihana Inkeri muistaa olla kiitollinen lapsistaan ja ymmärtää heidän olevan pieniä vain vähän aikaa. Minä välillä väsyn poikien nahisteluun ja siihen, että joudun usein siirtämään heidän tarpeet omieni edelle. Olen ollut äiti jo 25 vuotta ns pienelle lapselle, joksi nuorimmaisen 8-vuotiaan luen vielä ja kisaväsymys meinaa välillä minuun iskeä. Yleensä kuitenkin olen kiitollisuuden tunteessa, kun lapseni ovat lähelläni.

Ihana Inkeri rakastaa ja on kiitollinen puolisostaan kaikkine puolineen aina. Minä vain kuutena päivänä viikossa ja yhtenä päivänä en osaa vielä olla kiitollinen siitä, että hän unohtaa välillä huomioida minua tarpeeksi, katsoo liikaa urheilua televisiosta ja ei jaksa olla kiinnostunut käymään kanssani syvällisiä keskusteluja joka päivä, kun näin haluan 🙂 Ihana Inkeri tuntee suurta iloa ja kiitollisuutta kauniista kodistaan ja työstään, jonka avulla hän on saanut tämän kauniin kodin. Minä valitettavasti olen välillä enemmän huolissani, kuin kiitollinen tästä kaikesta. Mietin, että järjestyyhän kaikki ja pystyn jatkossakin elämään tässä unelmien kodissani, jossa saan hoitaa kukkiani ja kasvejani. Kiitollisuutta kyllä tunnen suuresti kodistani, mutta en aina kaikista sotkuista ja pestävistä ikkunoista, vaikka ilman niitä auringon valo ei pääsisi sisään. Työstäni olen kiitollinen, mutta välillä koen huolta, että jatkuuko työt ja saanko oikeasti tulevaisuuden onnistumaan niin, että voin tehdä unelmieni työtä. Ihana Inkeri on vain kiitollinen, koska hän tietää saavansa tuon kaiken juuri KIITOLLISUUDEN VOIMALLA <3

Ihana Inkeri via Tiina

Vastaa