kokonaisvaltainen hyvinvointi terveys Yleinen

Terveyttä ja hyvinvointia syksyyn.

Ihan ensimmäisessä artikkelissa kerroin teille, kuka on Ihana Inkeri ja miten hän liittyy minun eli Tiinan elämään. Ihana Inkerihän on ihan huippu tyyppi. Lempeä, kaunis, seesteinen, terve, vauras, onnellinen … tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin. Hän on minun LifeCoach, jolla on paljon osaamista, tietoa, kokemuksia ja työkaluja jotka hän antaa ilomielin minun käyttööni, jos vaan olen valmis ottamaan tuon kaiken vastaan. Olen tuntenut Ihanan Inkerin jo noin 15 vuotta ja viettänyt hänen kanssaan aikaa välillä enemmän ja välillä vähemmän. Minun oppiessa ja kokiessa jotain uutta myös Ihana Inkeri on oppinut paljon. Hän on tallettanut kaiken tuon opin sydämeensä ja hän osaa ottaa ns ”kerrasta opikseen” kun taas minä olen enemmän ollut ihminen, joka kokee samoja ongelmia ja tilanteita uudestaan oppiakseen jotain.

Ihana Inkeri on siis minun sisäinen valmentajani. Se viisaus, joka asuu minun sisälläni. Hän on ehkä minun oma sydänkeskus, johon keskittymällä ja jota kuuntelemalla tiedän, kuinka tulee toimia ja elää, että olen onnellinen. Onneksi Ihana Inkeri on nykyään läsnä elämässäni yhä enemmän ja enemmän ja olen saanut upeita tuloksia aikaan hänen valmennuksessaan. Upeita tuloksia, jos mietin elämän kaartani pidemmältä aikajanalta taaksepäin, mutta myös nyt ihan viimeisen vuoden ja kuukaudenkin aikaan, sillä tunnen voivani todella hyvin.

Haluan siksi jakaa teille Ihanan Inkeri vinkit siihen, kuinka pysyä terveenä, vaikka syksy on tuonut viileyden ja pimeyden sekä monenlaiset uhat nostavat median kautta mielissämme päätään. Mietinkin muuten sitä, että voisiko median laittaa valmennukseen. Voisiko medialle kertoa, kuinka paljon meidän elämäämme nämä jatkuvat uhkakuvat vaikuttavat ja millainen maailma olisi muutaman vuoden päästä, jos meille alettaisiin median kautta syöttämään ratkaisuja (hyviä, rauhanomaisia, tervehdyttäviä ja onnellisia) näiden uhkien sijaan. Alkaisiko ihmiset toimimaan toisin ja luomaan uutta parempaa tulevaisuutta itselle ja koko maailmalle. Ihan Inkeri varmasti kertoo lisää hyvistä työkaluista paremman tulevaisuuden luomiseen, mutta keskitytään me nyt vain siihen, mitkä ovat olleet omassa elämässäni niitä parhaita keinoja pysytellä terveenä.

Näin tuet omaa hyvinvointiasi ja terveyttäsi Ihanan Inkerin keinoin.

Listaan tähän nyt muutamat tärkeimmät asiat hyvinvointisi ja terveytesi ylläpitoon. Olen käyttänyt näitä metodeja osaa jo vuosia ja osa on tullut osaksi elämääni viimeisen parin vuoden aikana ja osa ihan viime kuukausien aikana, kuten monipuolinen villiyrttien käyttäminen. Haluan muistuttaa, että nämä eivät ole neuvoja, joita terveydenhoidon ammattilaiset antavat (itse olen lähihoitaja yhdeltä ammatiltani), vaan tapoja tukea omaa hyvinvointia ja sitä kautta myös terveyttä. Kaikki asiat eivät sovi kaikille, mutta listalta löydät hyvinkin turvallisia ja mukavia tapoja, jotka voivat auttaa sinua pysymään terveenä, kuten luonto ja metsäkävely, jossa pääset hengittelemään luonnon hyvää tekeviä mikrobeja. Osa keinoista on hyvin arkisia, mutta lähden muutamasta perusasiasta, jotka on hyvä laittaa kuntoon heti alkuun. Tästä minulla on laajaa kokemusta myös asiakkaitteni elämänlaadun paranemisen suhteen.

Päivärytmi ja hyvä yöuni.

Ei voi liikaa korostaa sitä, kuinka tärkeää uni on meille. Varmasti ihmiset tarvitsevat unta erilaisia määriä, mutta jokainen sitä tarvitsee ja terveyden sekä hyvinvoinnin kannalta sen tulee olla riittävää ja palauttavaa. Olen työssäni ihmisten ohjauksen parissa usein myös törmännyt siihen, että heidän päivärytmi on aivan hukassa. Pahin tilanne on se, että se vaihtelee päivittäin ja mitään säännönmukaisuutta ei ole. Herätään ja nukutaan milloin sattuu ja usein pätkissä. Työssäkäyvillä on usein ollut ongelmana se, että illat venyvät liian myöhään ja aikaisen aamuherätyksen takia yöuni jää liian lyhyeksi. Tästä tulee pidemmän päälle ongelma ja se näkyy ihmisen hyvinvoinnissa hyvin monen eri tavoin. Yleisenä väsymyksenä ja energian puutteena. Ärtyisyytenä, tehottomuutena ja jopa sairauksien muodossa.

Olen itse hyvin tarkka unistani ja päivärytmini on yleensä hyvin samanlainen myös viikonloppuisin. Nukun keskimäärin noin tunnin pidempään viikonloppu aamuina, jos sattuu nukuttamaan. Toki joskus tulee istuttua iltaa esimerkiksi ystävien tai puolison kanssa ja valvottua myöhään yöhön. Tämän tuntee kehossaan ja mielessään usean päivän ajan sen jälkeen, joten hyvin harvoin olen valmis rytmiäni sekoittamaan. Hyviä keinoja minulle saada parempi uni, on ollut illalla kuunneltavat mindfullness tai itsehypnoosiharjoitteet. Sami Minkkisellä on todella hyviä syvää unta tuovia harjoituksia, joita voin kokemuksesta suositella. Voit tutustua niihin seuraavan linkin kautta lisää. Itse olen jo parin vuoden ajan ostanut Samin vuosittaisen etä-jäsenyyden ja saanut hurjan määrän ihania tallenteita, joten voin lämmöllä suositella sitä. Tällä hetkellä esimerkiksi etä-piiri voisi olla hyvä vaihtoehto. Saat vuodeksi huikean määrän hänen valmennuksiaan ja harjoitteitaan käyttöön ja maksat siitä vain 59 e/v https://verkkokauppa.samiminkkinen.fi/payment/etapiiri12kk?ref=d2edd9a2 jos haluat ostaa kuukauden kerrallaan ja tutustua, niin linkki siihen vaihtoehtoon on sinulle tässä https://www.samiminkkinen.fi/offers/vrgFqLHP/checkout

Jos tilaat vuoden jäsenyyden tätä kautta, niin minä saan pienen edun siitä itselleni ja olisin sinulle siitä todella kiitollinen <3

Käytän lisäksi reishiä joko ostettuna tippoina ja tällä hetkellä itse haudutettuna uutoksena, kun sattui onni potkaisemaan alkusyksystä ja löysin upean reishin eli lakkakäävän metsästä. Arvatkaapas miten hyvin uni maistui eilen illalla, kun kävin ensin Hölkkä treeniliivi lenkillä http://www.holkka.fi sen jälkeen söin kevyen päivällisen. Laitoimme puolisoni kanssa saunan pesään tulet ja lähdimme lähimmälle uimarannalle pulahtamaan viileään veteen, joka oli 8,5 asteista nyt syyskuun lopussa. Sen jälkeen saunominen lämpimissä löylyissä. Pieni meditaatio harjoitus samalla, kun palauttelin itseäni löylyjen jälkeen. Pieni iltapala ja mukillinen reishi-teetä. Uni tuli sukkelaan ja nukuin hyvää ja syvää unta. Lisäksi näin kaupanpäälle vielä aivan ihania unia, koska luin illalla pojalleni pätkän valossoturi kirjaa, jonka ajatelmat jäivät alitajuntaani. Ihan jokainen ilta ei mene tällä kaavalla, mutta useampi ilta viikossa näin syksyllä. Voin lämpimästi suositella.

Puhdas ruoka ja muutamat hyvät lisäravinteet tukemaan hyvinvointiasi ja terveyttäsi.

Feta-villiyrttisaalaatti
Luomua
Lisäravinteita

Olen itse jo vuosia pyrkinyt syömään mahdollisimman ”puhdasta” ruokaa. Tällä tarkoitan ruokaa, joka ei sisällä säilöntäaineita, e-koodeja, väriaineita ja olisi mahdollisimman luonnollista. Lähinnä välttelen eineksiä ja teen ruokaa itse perus raaka-aineista, kuten kasviksista, lihasta, maitotaloustuotteista, täysjyvä viljasta ja marjoista. Olen ollut viimeisen kolmen vuoden aikaan sekä ketogeenisellä ruokavaliolla, vhh-ruokavaliolla sekä normaalilla ruokavaliolla, jota meille suositellaan. Välillä lipsunut syömään vähän liikaa ja paino on sen vuoksi myös vaihdellut.

En ole aivan varma, että millä ruokavaliolla minun on paras olo. Sekaruokavalioon ja ketogeeniseen ruokavalion isoin ero ketogeenisyyden eduksi on kivut nivelissä. Ne häviävät lähes täysin ketogeenisellä ruokavaliolla. Kaipaan kuitenkin kovasti ruokavaliooni kasviksia sekä marjoja niiden kaikissa väreissä. Lisäksi ongelmia tuo se, että jos meinaa pysyä ketoosissa, niin lipsumista hiilarimaailmaan ei voi tulla, ainakaan usein ja tällä hetkellä se ei tunnu hyvälle vaihtoehdolle. Rasvojen syönti sai painon nousemaan, kun minun oli vaikea noudattaa täysin ketogeenistä ruokavaliota.

Päätin lisätä ruokavaliooni kasviksia, marjoja ja myös jonkun verran viljoja. Suosin toki esimerkiksi tattaria, hirssiä, kvinoaa, kauraa ja täysjyvätuotteita ja pyrin välttämään esimerkiksi vehnää lähes täysin. Näin painoni on lähtenyt taas laskuun ja ruokavalioni sisältää ruoka-aineita kaikista makroravinne ryhmistä ja pystyn näin syömään helposti terveellisesti ja mieliteot ei yllätä. Oloni on ollut virkeä ja hyvä ja olen jaksanut myös harrastaa enemmän liikuntaa. Ruokavalio sallii myös herkuttelut silloin tällöin, mutta tällä hetkellä, kun olen painonpudotus vaiheessa en syö niitä lainkaan ja sokeria olen vältellyt jo vuosia. Syön hyviä rasvoja nykyäänkin, kuten extra neitsyt oliiviöljyä, mct-öljyä ja vähän voita. Kevyt tuotteisiin en mielelläni koske, paitsi juuston suhteen tällä hetkellä, kun pudotan painoa

Tärkeintä on siis puhdas ruoka. Mielellään mahdollisuuksien mukaan luomua ja suomalaista/lähellä tuotettua ruokaa. Kananmunat ostan aina luomuna ja lihat käyn ostamassa paikallisesta lihakaupasta, josta saan ne lisäksi joko edullisemmin tai vähintään yhtä edullisesti kuin marketista ja laatua ei voi edes verrata. ”Kotimaista” ja ”pirkka” yms tuotteisiin en maataloustuotteiden kohdalla koske, koska tiedän niiden halpuuttavan tuottajien hintoja. Ennemmin laatua ja vähemmän kuin huonoa ruokaa. Suosiolla jätän sipsit, namut, täytetyt voikkarit yms kauppaan ja satsaan hyvään ruokaan. Myöskään hampurilaisketjut eivät saa minun senttejäni, sillä käymme niissä vuodessa ehkä 1 – 2 krt perheenä ja vanhin poika toki välillä yksin. Syön siis yksinkertaista kotiruokaa 🙂

Olen kerännyt kesällä kohtuullisen paljon villiyrttejä ja käytän niitä myös säännöllisesti. Kesällä tuoreena ja talven aikaan kuivattuna tai fermentoituna. Näistä löydät lisää toisesta blogistani http://www.kasvienkeidas.fi Uskon näiden kuivattujen nokkosensiementen, itse uutettujen tinktuuroiden ja fermentoitujen horsmanlehtien tuovan minulle terveyttä läpi vuoden. Myös perhe on oppinut käyttämään villiyrttejä. Lisäksi kerään sieniä ja puolisoni kalastaa. Joskus onni potkii ja saamme veljeltäni riistalihaa. Nämä vaihtoehdot ovat täynnä voimaa ja terveyttä, joista pääsenkin kohta seuraavaan terveysvinkkiin eli luontoon. Lisäksi käytän D-vitamiinia koko syksyn, talven ja kevään ajan 100mikrog päivä. Välillä sinkkiä sekä c-vitamiini lisää. Myös ubiginoni ja kollageeni ovat minulle käytössä. Nappaan purkista myös omega 3 kapseleita, jos en syö rasvaista kalaa tarpeeksi. Suosin hyvälaatuisia tuotteita ja mahdollisesti kotimaisia tuotteita, joiden tiedän olevan laadultaan hyviä, kuten Puhdistamon tuotteita.

Luonnosta hyvinvointia ja terveyttä.

Lähiranta

En kirjoita nyt luonnosta pitkästi, koska olen tehnyt siitä ihan oman postauksen aikaisemmin. Haluan kuitenkin mainita sen yhtenä isoimpana terveyttä ja hyvinvointia lisäävänä asiana omalla kohdallani. Näin syksyisin sienestys ja metsässä hyvien mikrobien täyttämän ilman hengittely tuo minulle terveyttä ja lisäksi se tyynnyttää mielen, voit lukea lisää luontoon liittyvistä voimaannuttavista vinkeistäni artikkelista https://ihanainkeri.fi/luonnosta-voimaa-elamaan/

Näin syksyisin pidän erityisen merkittävänä tekijänä jo aikaisemminkin mainitsemaani uimista viileässä järvivedessä. Se antaa keholle sopivasti karaistusta ja hyvää stressiä kestää syksyn kylmyyden. Lisäksi se on oiva tapa tyhjentää mieli, koska kylmän veden ympäröimänä keskityt vain hengittelemään rauhassa ja muut ajatukset jäävät pois. Kylmässä uiminen ja kylmä vesi on hyvin kehollinen kokemus ja mieli saa näin sopivan tauon. Meillä rantaan hurautetaan ajaa autolla, joten en käy uimassa suoraan saunasta. Monesti kuitenkin lämmitän saunan uinnin päälle, mutta välillä vaan puen lämpimästi uinnin jälkeen ja jatkan päivääni.

Alkoholia rentoutukseen ja palautukseen? Olisiko parempia vaihtoehtoja tarjolla?

Alkoholi on ollut myös asia, josta olen halunnut jo pidempään mainita jotain. Tiedän sen, että moni kokee alkoholin pienissä määrissä rentouttavaksi ja hyväksi omalle terveydelleen, mutta tätä asiaa kannattaa ehkä aika ajoin tarkastella. Itse olen huomannut, että vuosien karttuessa alkoholi sopii rentoutumiseen yhä huonommin. Hyvinkin pieni määrä vie palauttavan yöunen ja vaikuttaa mielialaan. Aluksi mieliala ja tunnetila saattaa olla hyvä ja alkoholia nauttimalla jopa rennompi ja parempi, mutta tunnistan selkeästi seuraavana päivänä mielialan laskun ja ahdistusta vaikka määrä olisi ollut hyvin kohtuullinen. Siksi olen päättänyt jättää sen ihan minimiin ja harkinnut välillä jopa kokonaan soberistia elämää.

Tällä hetkellä käytän alkoholia satunnaisesti ystävien ja puolison kanssa, kun juhlistan jotain. Välillä saattaa tehdä mieli muutamaa lasillista jotain hyvää juomaa tai olutta, josta itse pidän, mutta yleensä pyrin ohittamaan tuon mieliteon, koska tiedän sen vaikuttavan seuraavan päivän vireystasooni niin paljon. Minulla ei ole aikaa alkoholille vaan elämälle ja kokemuksille, joita saan virkeänä ja hyvin nukkuneena <3

Mitkä ovat sitten hyviä keinoja palautua ja rentoutua? Ensimmäisenä mieleeni nousee sauna <3 On ihana mennä illalla lämpimään saunaan ja rentoutua tulen ritinään. Muita hyväksi kokemiani ja hyvinvointia tukevia tapoja ovat.

  • Luonnosta nauttiminen erilaisin keinoin, kuten kävely metsässä, veneily ja kalastus yms.
  • Mukavan elokuvan tai sarjan katsominen.
  • Meditaatio, mindfullnes, rentoutus tai itsehypnoosi harjoitteet.
  • Perheen kanssa yhdessä puuhastelu.
  • Ystävän tapaaminen ja ”juoruilu” mukavien aiheiden merkeissä.
  • Äänikirjojen kuuntelu tai lukeminen.
  • Harrastukset, leipominen, leipominen yms
  • Matkat lähelle ja kauas.
  • Tee jotain kivaa itsellesi, kuten joku hoito kehollesi tai vaikka tulevaisuuden visiokartta.
  • Ole vain <3

Kun annat itsellesi mieleistä palautumista ja rentoutusta, niin se tukee hyvinvointiasi ja terveyttäsi. Se saa stressitasot laskemaan ja kehon sekä mielen rauhoittumaan. Syke laskee ja verenpaineesikin saattaa laskea paremmille lukemille. Jos koet stressiä ja haluisit löytää keinoja sekä suunnitella omaa palautumistasi, niin voit olla rohkeasti yhteydessä minuun, niin voimme yhdessä keksiä juuri sinulle toimivia malleja valmennuksen kautta. Lue lisää valmennuksistani https://ihanainkerivalmennus1.lpages.co/ihanainkerivalmentaa/?fbclid=IwAR0cWXql4F0VtyySXsVZ1bIlBYPJz4Ou45rGWSO_stfJAkYxrL26uXC1sPE

Rakasta itseäsi monin eri tavoin ja muista näyttää ja kertoa itsellesi se, että olet rakas ja tärkeä.

Rakastan <3

Tämän ymmärtäminen ja sisäistäminen on varmasti avain hyvinvointiin ja terveyteen. Sinä päivänä, kun sinä päätät asettaa itsesi etusijalle ja sallit itsellesi kaiken mahdollisen hyvän tukemaan sinun omaa hyvinvointiasi alkaa ihmeitä tapahtua. Kuten minun sisälläni asustaa Ihana Inkeri, jolla on kaikki tieto siitä, mitä minun tulee tehdä, jotta voin mahdollisimman hyvin, niin uskon myös sinun sisälläsi asuvan oman LifeCoachin, kun vaan kuuntelet häntä. Se on se tyyppi, joka kuiskii sinulle siitä, että muista levätä ja kehottaa sinua sanomaan välillä topakasti EI joillekin asioille ja pyynnöille. Se on se tyyppi, joka kertoo sinun selvinneen jo niin monesta asiasta elämässäsi, että olet ansainnut kaiken rakkauden ja hyvän, että suinkaan itsesi soimaamista.

Se on se ääni, joka kaupassa muistuttaa sinua siitä, että voit aina itse vaikuttaa ja valita sen, että sorrutko ostamaan karkkia ja sipsejä joka perjantai vai harvemmin tai ostatko jotakin, minkä tiedät tukevan sinun terveyttäsi. Se on se tunne, joka palaa halusta näyttää, kokea, antaa ja saada rakkautta, niin fyysistä kuin henkistäkin. Se muistuttaa sinua siitä, kuinka upea olet ja kuinka hyvälle toisen kosketus voi tuntua. Se on myös se kolkuttava ääni aamulla, kun olet sortunut juomaan liikaa.

Hän on myös se, joka kannustaa sinua liikkeelle ja pitämään kehostasi huolta liikunnan avulla. Hän auttaa kyllä valitsemaan sopivan lajin sinulle, kun vaan pysähdyt kuuntelemaan ja yhdessä sitä miettimään. Rakasta itseäsi ja opettele löytämään sekä kuuntelemaan omaa sisäistä LifeCoachia. Voit antaa sille rakastettavan nimen, kuten minä olen antanut ”Ihana Inkeri” <3

Liike on oikeasti lääke ja liiku mielellään myös ulkona,

Tämä sanonta pitää paikkansa. Jos olet toki kipeä niin lepää, mutta muuten pyri pitämään itsesi liikkeessä. Edes jotain lempeää liikettä, kuten kävelyä, tuolijumppaa, kotitöitä, venyttelyä, mutta jotain. Jos jämähdät täysin paikallesi, niin siitä ei kyllä pidemmän hankala lähteä liikkeelle, kun pitäisi. Olen usein työni kautta nähnyt sen, että ihminen alkaa väistelemään kaikkea mahdollista liikkumista ja pahimmassa tilanteessa jämähtää myös lähes 100 % sisätiloihin. Tämä on ymmärrettävää ja ongelmallista ikäihmisten kohdalla, joita olen työni puolesta myös paljon auttanut ja tukenut, mutta myös heidän terveydelleen olisi erittäin tärkeää päästä ulos ja liikkumaan niin kauan kuin se on suinkaan mahdollista.

Olen nähnyt myös nuoria sisälle jumahtaneita ihmisiä, mutta suurin osa heistä on lähtenyt liikkeelle tuen ja kannustuksen turvin, josta olen todella onnellinen. Ihminen sairastuu, jos hän ei liiku. On myös todella tervehdyttävää hengitellä raitista ilmaa ulkona ja välillä jopa hengästyä liikunnan johdosta. Jos ei muuten, niin suosittelen tuulettamaan asuntoa välillä, jotta saat raitista ja puhtaampaa ilmaa (toki esim keväällä ilma on kaupunkialueilla laadultaan huonoa ja silloin tämä ohje on ehkä huono).

Liikunta voi olla sellaista, mistä itse pidät. Hyvä jos se on edes välillä kohtuullisen rasittavaa ja sykkeitä nostavaa, mutta minun terveysvinkkini on se, että liiku. On minusta hyvin loogista, että kehon lempeä stressaaminen liikun, viileän veden tai vaikka saunomisen avulla vahvistaa ja karaisee kehoamme. Jos elämme koko ajan kuin ”pumpulissa” yhtään kehoamme rasittamatta, niin siitä tulee heikko. Sen kestävyys on näin huono, jos ajattelemme sitä, että joudut kuitenkin esim yhtä ’äkkiä kävelemään jonnekin viileässä säässä tai kohtaat viruksen. Keho ei kestä pientäkään stressiä ja sairastut helpommin. Keho joka on saanut ”voimistelua” liikkeen ja sopivan stressin kautta, kestää paremmin.

Raittiissa ilmassa tehdystä reippaasta lenkistä tulee niin hyvä olo. Samalla voit kuunnella lempi äänikirjaasi tai vaikka jotain mielenkiintoista podcastia.

Minä olen nyt mukana 8 viikon mittaisessa hölkkätreeniliivi haasteessa ja siitä voit lukea lisää artikkelista https://ihanainkeri.fi/holkka-treeniliivihaaste-vastaanotettu/

Yhtä tärkeää, kuin liikkuminen on kuitenkin lepääminen. Rakasta itseäsi niin paljon, että suot itsellesi mieluisia keinoja ja hetkiä lepoon. Pyri silloin tyhjentämään mieli arjen asioista ja antamaan keholle juuri sitä, mitä se silloin kaipaa. Ole hyvillä mielin tekemättä yhtään mitään. Itsellä on välillä haasteita päätä ns. lepomoodiin, mutta pyrin joka viikko pitämään ainakin yhden oikean lepopäivän työstä ja liikunnasta. Saatan silti käydä tekemässä esimerkiksi lempeän metsäkävelyn, koska se on minulle lepoa.

Suosittelen myös lyhyitä päiväunia, joka palauttaa ja rentouttaa tehokkaasti myös kesken päivän. Osa tekee pienen meditaation päivällä, mutta minulle sopii parhaiten pienet päiväunet. Yleensä heräänkin automaattisesti, kun olen nukahtanut noin 15 – 20 min, mutta alussa kannattaa laittaa herätys. Älä nuku kuitenkaan yli puolta tuntia, että unet eivät väsytä sinua vaan piristävät. Tällöin ne eivät myöskään sotke päivärytmiäsi.

Tässä teille Ihanan Inkerin vinkit terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Varmasti huomasit näiden vinkkien olevan hyvinkin arkisia ja helppojakin ottaa käyttöön, vaikka yksi muutos kerrallaan. LifeCoachina autan sinua todella mielelläni kartoittamaan sitä, että mistä on hyvä aloittaa ja tekemään tavoitteellista suunnitelmaan, jossa parannat omaa hyvinvointiasi. Jos innostut omasta valmennuksesta ja haluat henkilökohtaista valmennusta näillä osa-alueilla tai jollakin näistä, niin ole rohkeasti yhteydessä ja varaa ilmainen kartoittava Teams-tapaaminen tai puhelu. Lisää palveluistani löydät seuraavan linkin kautta https://ihanainkerivalmennus1.lpages.co/ihanainkerivalmentaa/?fbclid=IwAR0cWXql4F0VtyySXsVZ1bIlBYPJz4Ou45rGWSO_stfJAkYxrL26uXC1sPE

Olet tärkeä ja olet rakas <3 Ansaitset parhaan mahdollisen tuen hyvinvoinnillesi sekä terveydellesi!

<3:lla Ihana Inkeri via Tiina

Vastaa