Yleinen

Voin hyvin keto- ja vhh-ruokavaliolla.

Ajattelin kirjoittaa hieman omasta elämästäni ja palata pitkästä aikaa sen äärelle, mistä lähdin tätä blogia kirjoittamaan. Kerroin teille, että Ihana Inkeri on minun henkilökohtainen sisäinen valmentajani, joka elää silmissäni aika täydenlaista elämää ja huokuu terveyttä. Ihana Inkeri tietää, mikä tekee hänen keholleen ja mielelle hyvää ja uskaltaa kuunnella kehonsa ja mielensä viestejä ja tehdä valintoja siltä pohjalta.

Opiskellessani LifeCoach opintoja ja muutenkin tässä maailman tilanteessa olen huomannut, että yritän välillä hiljentää tuon sisäisen valmentajani. Saatan toki häntä arvostaen koko ajan kuunnella, mutta olen miettinyt sitä, että kannattaakohan näistä kertoa muille. Mitä muut ajattelevat? Meneekö minun maineeni ja arvostus, jos kerron siitä, että oikeastaan vannon ”hiilaritietoisen” ja jopa ketogeenisen ruokavalion nimiin ja voin parhaiten tällä valtavirrasta ja ravitsemussuosituksista poikkeavalla ruokavaliolla. Olenko vain hiljaa ja laitan vakan kynttilä päälle ja nyökyttelen jokaiseen suuntaan olematta mieltä.

Olen elänyt todellista myllerrysten vuotta. Olen joutunut taas kerran monta kertaa selkä seinää vasten arvojeni, uskomusteni, ajatusmallieni ja toimintatapojeni kanssa. Olen joutunut syväluotaamaan itseäni, koska huomaan ajattelevani useammastakin asiasta eri tavalla kuin muut. Ihana Inkeri rohkaisee kuuntelemaan sydäntäni, intuitiotani mutta kannustaa toki myös tarkastelemaan asioita erilaisista vinkkeleistä ja etsimään tietoa. Se myös muistuttaa minua siitä, että mikä sopii minulle ei välttämättä sovi muille. Se kuitenkin muistuttaa minua siitä, että voin rohkeasti kuitenkin kertoa oman kokemuksen, näkemyksen ja mielipiteen, kunhan en loukkaa toista. Kynttilää ei tarvitse pitää vakan alla, vaan voi olla rohkeasti oma itsensä, vaikka markkinoisi omia LifeCoach palveluja ja haluaisi olla näkyvillä.

Miksi minä valitsen keton tai ainakin ”hiilaritietoisen” ruokavalion.

Itse syön välillä ketogeenisen ruokavalion mukaan ja välillä taas vhh-ruokavalion, jossa syön enemmän hiilihydraatteja. Ketoilun aloitin ensimmäisen kerran vuona 2017 ja olinkin alkuun vuoden päivät aika tiukasti ketogeenisellä ruokavaliolla. Painoa putosi silloin 20 kg ja sain ensimmäistä kertaa tuntea tämän ruokavalion monet hyvät asiat. Voin hyvin myös vhh-ruokavaliolla, mutta varsinkin nyt, kun söin aika pitkään ns ”tavallista ruokaa” 2022 vuoden lopulla, niin huomasin sen kyllä omassa olotilassa, että voin paljon paremmin, kun rajaan ne hiilarit mahdollisimman minimiin.

Olen nyt tasan kuukauden ollut hyvinkin tarkasti seuraten ketogeenisellä ruokavaliolla. Kesään mennessä varmasti lisään enemmän marjoja ja vihreää ruokiin, koska rakastan kotimaisia marjoa ja kerään ja käytän itse myös villiyrttejä, joka on rakas harrastukseni ollut jo vuosia. Vuohenputket, nokkosen alut ja maitohorsma-parsat tulevat varmasti taas lautaselle.

Olen myös syönyt välillä vain kartellen ns huonoja hiilihydraatteja, kuten sokeria ja monia viljoja, mutta syönyt esimerkiksi perunaa, bataattia, hirssiä, tattaria, kvinoaa ja kauraakin. Hyvin pian kuitenkin huomaan, kun lisään näitä ruokavaliooni, että ns napostelukierre iskee päälle. Minun tekee mieli laittaa suuhuni koko ajan jotain. Puuro ei pidä minulla nälkää, vaikka lisään sinne kananmunan tai muun proteiinin lähteen. Alkaa tekemään mieli vaikka mitä ja oikein tunnen, kun olo aaltoilee syömisen mukaan. Vatsakaan ei voi minulla hyvin, jos käytän viljoja. Turvottaa ja ilmaa kertyy, hajukin on karmea.

Pahikset eli sokeri, höttöhiilarit ja alkoholi.

Sokeri, alkoholi ja muut pahikset (mulle, mutta ei välttämättä sulle) saavat kehossani aikaan tulehdusreaktion. Kaulan alue tulee kipeäksi, varsinkin sylkirauhaset ja imusolmukkeet. Tuntuu sille, kuin joku olisi kurkusta kuristanut. Hartian seutu ja niska kipuilee, koska siellä on ongelmaa muutenkin, mutta näiden herkkujen jälkeen olo on kuin hakattu. Polven nivelet vanhenevat kymmenellä vuodella vähintään ja kävely on jäykkää sekä kipeää. Pari kertaa on jopa lämpöä nostanut, kun koko keho kipuilee. Itkukin on päässyt, koska olo on ollut niin kipeä ja nyt en puhu krapulasta, vaan pelkästä sokerilla ja muilla herkuilla herkuttelusta. Alkoholin jälkeen olen toki vielä kipeämpi, varsinkin viiniä en kestä juoda yhtään.

Keto parantaa oloni jo muutamassa päivässä.

Ketolla ja vhh-lla nämä oireet loistavat poissaolollaan. Kehoon ei satu ja jaksan liikkua, jopa urheilla. Nykyään oikeastaan liikun paljon 😀 Saan nukuttua hyvin, kun hartiat ja niska ei särje ja jopa aamuiset päänsäryt ovat poissa. Paino ei nouse vaan olen saanut ketolla sitä aikoinaan pudotettua 20 kg. Sain siitä lähes 10 kg takaisin (jojoili myös), kun söin sekaruokavaliota, mutta nyt jo kuukaudessa 5 kg on lähtenyt pois ja hurjamäärä senttejä. Olo on niin paljon parempi, että kyllä minä olen nyt päättänyt kuunnella kehoani ja jatkaa tätä hyvin hiilaritietoista elämääni. Eilen luin erään ihailemani ravitsemuksen asiantuntijan pelottelua rasvasta ja hetkellisesti se saa minut mietteliääksi. Hengittelin ja kuuntelin kehoani ja päätin jatkaa näin.

Verenpaineeni on loistava, verensokerit tasaiset, iho näyttää paremmalta, vatsa ei kipuile ja turpoa, nivelet voi hyvin ja särkylääkkeitä ei mene ollenkaan. Minulla on mennyt vuosia särkylääkkeitä pääkipuun, niska- ja hartiasärkyihin todella paljon, päivittäin kahta lajia ja monesti useamman kerran päivässä. Nyt en ole käyttänyt kuukauteen kuin yhden paramax 500mg, kun päätä särki yksi päivä pari viikkoa sitten 😀 Toki tästä annan myös kiitosta Hölkkä treeniliiville ja sen jälkeen jatkuneelle hiihdolle, jossa hartiat ovat saaneet hyvin liikuntaa. En ole muuten ollut näin kivuton, kuin joskus lapsena.

Puhti verikoepaketin aion ottaa kuitenkin varuilta kevään aikana ja tarkastella vähän omia arvojani. En toki läträä rasvakahveilla. Saan rasvan ruoan mukana ja koetan suosia esimerkiksi hyvää oliiviöljyä ja mct-öljyä, rasvaisista kaloista saatuja rasvoja, mutta myös esim naudanlihassa oleva eläinrasva on yksi rasvan lähde. Tehotuotettuun lihaan en kuitenkaan koske ja naudanlihaa en syö monesti viikossa, vaan suosin esim kalaa ja maitotaloustuotteita enemmän. Vuohenjuustokin on todella hyvää ja laadukasta gheetä olen myös marketilta löytänyt. Aina se ei ihan 70% energian saannista ole rasvasta, mutta yli 60% kylläkin. Hiilarit olen pitänyt siellä alle 30g päivä, mutta keväällä ne varmasti vähän nousevat marjojen ja villiyrttien myötä. Voin näin erittäin hyvin ja uskallan myös kertoa siitä muille.

Jatkossa siis löydät blogistani myös ketogeenistä ja vhh- ruokavaliota koskevia artikkeleja ja reseptejä tietysti myös.

Tulen laittamaan tänne jatkossa reseptejä ketoon ja hiilaritietoiseen elämäntapaan liittyen. Kaikille ei keto sovi, mutta jokaisen olisi hyvä ymmärtää hiilihydraattien merkitystä omaan hyvinvointiin. Kannustan kokeilemaan ainakin huonojen hiilihydraattien, kuten sokerin, pastan ja useimpien viljojen vähentämistä, jos haet kokonaisvaltaisesti parempaa hyvinvointia. Jaan tänne mielelläni omia reseptejä, sillä kehittelen niitä itselleni jatkuvasti, koska olen kova kokkailemaan kotiruokaa.

Kirjoittelen tänne myös pikkuhiljaa lisää tietoa liittyen ketogeeniseen tai vhh- ruokavalioon. Tänne blogiin kirjoittelen lähinnä siitä, että kuinka se vaikuttaa omaan terveyteeni ja nyt taas joku aika sitten palauduttuani tälle tielle, että miten koen sen omassa terveydessäni. Sairauksien hoitoon yms en tietenkään tule antamaan neuvoja, mutta keskustelulle olen avoin ja osaan ohjata muutaman näihin asioihin paneutuneen lääkärin luo. Oman kehon ja mielen kuunteluun tulen kannustamaan ja hakemaan myös sitä tietoa tarvittaessa useammalta eri taholta.

Onnistuneen muutoksen kaava – elämäntapavalmennukseen tulee myös ohjeet ketogeenisen ruokavalion perusteista sekä myös reseptit ja ateriat viikon mittaiselle ketomatkalle. Ohjaan samalla valmennettavaa itse koostamaan ateriasuunnitelmaa ketosti, jos hän haluaa. Mukana kuitenkin myös muita vaihtoehtoja, koska me ihmiset olemme erilaisia. Mukana on arkisia ja helppoja ruokaohjeita, joita olen itse tehnyt. Olen laatinut tämän keto ateriasuunnitelman sen pohjalta, kun itse olen pudottanut painoa onnistuneesti ruokavalion avulla, joten se sisältää noin 1500kcal/pv. Jos innostuit, niin kurkkaa ihmeessä valmennukseni. Sen idea on luona todella hyvä pohja onnistuneelle elämäntapamuutokselle ja siitä on hyvä jatkaa joko ketogeenisen- vhh- tai ihan ravitsemussuosituksiin pohjautuvan ruokavalion turvin, johon annan rungon myös valmennuksessa. Löydät lisää tietoa valmennuksestani alla olevasta linkistä.

Kuinka minä koostan keto päivän.

Ihanat luomumunat
Ketorulla
Lohimunakas, jossa paprikaa sekä nokkosensiemeniä.

Mitä minä sitten syön? Olen puhtaan ja oikean ruoan puolesta puhuja. En suosi eineksiä ja jalosteita, mutta rehellisyyden nimissä myönnän, että kyllä niitä minun perheessäni menee ihan viikoittain, vaikka teemme kyllä kotiruokaa myös lapsille joka päivä. Itse syön omasta mielestä liikaa täyslihaleikkeleitä, kun joskus laiskottaa tehdä mitään ruokaa tai kunnon välipalaa.

Minun ketooni ei kuulu ulkomaiset ketona mainostetut valmisteet, mutta esimerkiksi Ketokamun tuotteita, joskus ostan ja pidän niiden laadusta ja kotimaisuudesta. Löydät nehttps://ketokamu.fi/kauppa/ Teen itse ruokaa joka päivä myös perheelleni ja itselleni Joskus koko perheen ruokaa vähän muokaten tai joskus ihan omaa evästä. Tänään toiset söivät makaronipataa ja minä korvasin makaronin kukkakaalimuruilla ja maustoin oman annoksen reilusti kurkumalla ja mustapippurilla. Suosin nopeaa ja helppoa arkiruokaa. Ketogeenisellä ruokavaliolla ruokailu kerrat pysyvät automaattisesti maltillisena ja määrät pienempinä, sillä ruoka on energiatiheää. Olen varma siitä, että rahaa minun ruokaan menee selkeästi vähemmän, vaikka suosin luomu ja lähituotantoa, kun syön ketolla.

Syön luomukananmunia ja ne kuuluvat usein aamupäivään. Joskus teen munakkaan, mutta usein myös keitän kananmunia ja syön ne himalajan suolahippujen kera. Luomumunan voi myös raakana hurauttaa vaikka aamu smoothien sekaan. 1 – 2 munaa riittää minulle. Keitetty muna kulkee usein myös eväänä mukanani, jos nälkä yllättää, kun käyn asiakkailla kaupugissa.

Minulla oli onni saada ilmaiseksi Ketoinen viljattomia sämpylöitä https://ketoinen.fi/ 40 kpl, kun he uusivat tuotteitaan. Olen niitä nyt syönyt puolikkaan usein aamulla erilaisten höysteiden kera ja tein täydellisiä hampurilaisia hirven jauhelihapihvien kera.

Syön yleensä kolme ateriaa päivässä. Nälkä ei vaivaa ja verensokerit ei heittele.

Päivällä syön kerran hyvän lämpimän aterian. Teen helppoa kasvissosekeittoa kukkakaalista ja parsakaalista. Laitan siihen yleensä jotain hyvää sulatejuustoa tai kermaa sekaan. Munakoisoa käytän paljon, koska siitä on helppo tehdä vuokaa uuniin. Lisään kastikkeen, jossa on usein tonnikalaa oliiviöljyssä sekä tomaattimurskaa ja hyviä mausteita, kuten valkosipulia, kurkumaa ja mustapippuria. Tietysti myös jotain hyvää juustoraastetta. Sen voi tehdä myös vaikka jauhelihasta tai joskus en laita lihaa lainkaan, vaan vähän enemmän vaikka juustoraastetta. Pizzalla, hampurilaisilla ja erilaisilla rullilla herkuttelen myös, mutta ilman vehnäjauho pohjaa. Jaan teille reseptin myöhemmin. Miten hyvän hampurilaisen söinkään eilen päivälliseksi, kun sämpylä oli Ketoisen viljaton sämpylä, välissä paistettu luomumuna, hirvenlihasta tehty pihvi, salaattia, hyvää juustoa ja mausteita. Hyvää ja ravinnerikasta ruokaa.

Teen myös ketoroonilaatikkoa kukkakaalista, jauhelihasta ja kerma/munaseoksesta. Kukkismuusi kukkakaalista sopii loistavasti kalan tai lihan kaveriksi ja sitä puolisonikin syö mielummin,, kuin perunamuusia, koska olo ei ole raskas kukkismuusin jälkeen. Teen ihanaa lohikeittoa, jossa on kirjolohta ja vaikkapa parsakaalia ja kesäkurpitsaa. Viimeksi hauduttelin liemen takassa niin, että ruoto oli siellä suolan ja pippurin kera yön yli. Niin hyvää ja ravitsevaa. Luulientä teen myös usein takassa, koska se on niin kätevää ja sisältää hyvin niin kollageenia kuin elektrolyyttejä.

Mieheni kalastaa jonkun verran, joten syömme järvikalaa ja itse pilkittyä kirjolohta (tai ehkäpä useimmin ostettua kirjolohta). Veljeni metsästää, joten saamme välillä herkutella riistalla. Poron tai lampaan maksaa ostan lähellä olevasta lihakaupasta noin kerran tai kaksi kertaa kuussa. Lähellä on muutenkin ihan mahtava lihakauppa https://savokarjalanliha.fi/ josta haemme käytännössä lähes kaikki lihatuotteemme. Yleensä se on myös edullisempaa kuin tavallisesta marketista ostettu, varsinkin kun seurailemme tarjouksia ja ostamme myös pakkaseen.

Kuhaa Kallavedeltä

Tässä viime kesänä otetussa kuvassa on oikeastaan kaikki kohdallaan sekä makujen kuin ulkonäön suhteen.

  • Kukkakaalimuusi
  • Mantelijauhossa leivitetty ja voissa paistettu kuhafile
  • Kermaviilikastike
  • Annos villiyrttisalaattia

Syön toki myös paljon kasviksia ja värejä. Syön kaaleja, monissa eri väreissä. Syön kesäkurpitsaa, munakoisoa, tomaattia, kurkkua, salaattia, paprikoita eri väreissä. Syön myös marjoja ja varsinkin syksyllä enemmän, kun käyn metsässä keräämässä niitä suoraan suuhun. Läheltä löytyvät mustikat, puolukat ja jopa lakkoja. Villiyrttejä käytän myös talvella, sillä olen kerännyt esimerkiksi nokkosensiemeniä ja fermentoinut maitohorsmanlehtiä ja vadelman lehtiä, joista haudutan ihanaa teetä. Sieniä ei voi unohtaa, sillä niitä rakastan ja kerään syksyllä mahdollisimman paljon.

Käytän myös maitotaloustuotteita, kuten juustoja, jogurtteja, täyteläistä vanhan ajan viiliä ja rahkoja. Hyviä rasvoja saan laadukkaasta oliiviöljystä, avokadosta, lihasta, kalasta, maitotaloustuotteista ja välillä myös manteleista (mantelijauhoja käytän leivonnassa) ja pähkinöistä. Välillä käytän myös mct-öljyä. Luomumunat ovat se must juttu ja niistä saan hyviä rasvahappoja sekä hyvää proteiinia.

Tietoa ja taitoa löytyy kyllä, jos haluaa etsiä.

Löydät varmasti ketogeenisestä ruokavaliosta hyvin tietoa täältä netistä. Löydät myös varmasti paljon kannanottoja, jotka ovat tätä ruokavaliota vastaan ja varoittelevat sen vaaroista. Itse luulen, että me ihmiset ollaankin hieman erilaisia. Toinen kestää paremmin esimerkiksi sokeria ja toinen kärsii insuliiniresistenssistä.

Ikäihmisten kanssa, kun olen töitä tehnyt, niin olen nähnyt superterveitä pullan syöjiä, mutta myös superterveitä punaisen maidon litkijöitä. Olen nähnyt myös paljon sitä, että ihmiset voivat nykyään todella huonosti ja syövät huonosti. Ongelma on mielestäni se, että ”roskaruokaa” ja ”roskajuomaa” on tyrkyllä joka paikassa ja ihmisen on todella vaikea tehdä hyviä valintoja. Varmasti ihminen voi voida todella hyvin, jos hän todellakin söisi esimerkiksi lautasmallin mukaan, mutta osa hyötyy myös toisenlaisista ruokavalioista. En oikein ymmärrä sitä, että miksi siitä ei voi avoimesti ja hyvässä hengessä keskustella. Ymmärrän toki sen, millainen bisnes ruokateollisuus ja lääketeollisuus on, joten ehkäpä on vain oltava kummastelematta sitä enempää.

Onnistuneen muutoksen kaava valmennuksen ravitsemus osuudessa kerron myös enemmän tietoa tämän ruokavalion tärkeistä asioista, kuten makrojakaumasta, elektrolyyteistä ja siitä, mihin perustuu se, että ruokavaliosta puhutaan rasvaa polttavana ruokavaliona. Kerron myös asioista, joita on hyvä huomioida, kun lähdet syömään ketogeenisesti ja toki listat niistä ruoka-aineista, joita kannattaa suosia ja listat ruoka-aineista, joita välttää. Tärkeimpänä näistä mainitsen kuitenkin jo sokeri ja viljat sekä tärkkelyspitoiset kasvikset. Vhh ruokavalioon ja tulehdusta estävään ruokavalioon voit taas hyvin mahdutella tiettyjä viljoja ja kasviksia runsaammin, jos ketogeenisyys ei kuulosta sinun jutulle yhtään, mutta haluat kokeilla hiilaritietoista ruokavaliota.

Itse arvostan monia vaikuttajia, jotka puhuvat ketogeenisen ruokavalion puolesta. Olen aloitellut Sirviöiden matkassa, tutustunut sekä Elviira Krebberin sekä Antti Heikkilän ohjeisiin ja kirjoihin. Erityismaininnan saavat myös Paulan Keto, RouvaKeto ja ihana Satu Sjöholm, sillä minulla on ollut sekä Sadun kuin RouvaKeton verkkovalmennukset sekä Paulan resepti kirja tukena alussa ja matkalla. Nyt luulen, että osaan tämän jo niin hyvin, että voin antaa vinkkejä ja neuvoja myös muille. Varsinaisesti en ole mitään tutkintoa ketogeenisestä ruokavaliosta suorittanut, mutta sitäkin enemmän sitä itse opiskellut lukien, kuunnellen pod casteja yms luentoja, ostamalla itse valmennuksia ja toki sen oman kokemuksen kautta.

Olen aika hyvä kokki ja tykkään kehitellä reseptejä tai oikeastaan tehdä ruokaa luovasti.

Olen tehnyt ruokaa pikkutytöstä saakka, kun omassa lapsuudessani sain joskus tehtäväkseni valmistaa koko perheelle ruokaa. Muistan kuinka perhe kehui minun jauhelihakastikkeen olevan kaikkein parhainta ja rohkeasti laitoin valkosipulia myös hernekeittoon.

Olen itseasiassa myös opiskellut ravintolakokin opintoja 2000- luvun vaihteessa. Jouduin elämäntilanteen takia keskeyttämään opinnot helmikuussa, kun olisin valmistunut toukokuussa, joten todella vähästä jäi kiinni. Kiitettävän paperit oli tulossa. Ala ei kuitenkaan lopulta houkutellut, sillä olen aina rakastanut tehdä luovasti ja ilman liikaa reseptiikkaa ruokaa. Siksipä annokset ovat usein ainutlaatuisia. Perustaidot, kun hallitsee, niin luovuus on lahja ruoanlaitossa. Minulle onkin ollut nyt haaste laittaa reseptiikka tarkasti ylös teitä varten, jotta voin jakaa parhaat ohjeeni myös teille.

Tässä lyhyesti omasta ruokavaliostani. Olen nyt ollut taas tiukasti ketogeenisellä 4 vkoa ja syönyt noin 1500kcal / pv, koska minulla on tavoite olle normaalipainossa keväällä ja kiloja pitää vielä tiputella. Kolmen viikon saldo on – 4.1kg . Senttejä on sulanut -10 cm vyötäröltä ja – 4cm lantiolta. Olo on hyvä ja energinen. Joulukuussa söin herkkuja, joten tällä kertaa siirtyminen oli keholle hieman haastavampi kuin ennen, lähinnä huomasin sen väsymyksenä liikunnassa.

Kuvassa joulupöydän antimia. Koko joulukuu meni vähän herkkulinjalla ja olo oli kyllä sen mukainen. Huonoa omatuntoa ei toki siitä tullut, mutta kehossa tunsin herkuttelut kipuna, turvotuksena ja väsymyksenä.

Tästä pöydästä voisi kuitenkin löytää paljon hyviä juttuja myös ketoiseen herkkupöytään, kuten juustoja, tomaatteja vähän, creme fraiche tahnat sekä lohesta ja tonnikalasta. Salamit, oliivit, simpukat nyt ainakin. Itse voisi leipoa vaikka siemennäkkäriä, niin pöytä olisi täydellinen.

Enää ei tule joulukuun mittaisia herkutteluja, sen itselleni olen luvannut, vaan tämä hyvä olo saa jatkua. Osaan nimittäin tehdä tarvittaessa herkkuja myös ketosti ja tälläkin hetkellä pakkasessa on varuilta pieniä ketomuffinseja, jotka olen maustanut Puhdistamon Sitruuna-Lime elektrolyyttijauheella ja itse kuivatetulla pihasaunion kukalla, joka maistuu ihan ananakselle. Lupaan leipoa niitä pian ja lisätä reseptin tänne, nimittäin leivoin taas luovasti ja resepti ei näin jäänyt talteen, muuten kuin mieleen, mutta haluan antaa teille tarkat mitat, jotta onnistutte varmasti. Herkkuja en kuitenkaan ole oikeastaan kaipaillut ja siksi leivon todella harvoin. Nämäkin vain siksi, että pojalla oli tammikuussa synttärit ja halusin kahvipöytään itselleni jotain naposteltavaa.

Tällä hetkellä Onnistuneen muutoksen kaava – elämäntapamuutos verkkovalmennus vie paljon aikaani, mutta lupaan julkaista teille vähintään 5 hyvää ketoreseptiä helmikuun 2023 aikana, joten ole kuulolla. Ilmoitan tästä sitten facebook ryhmässä https://www.facebook.com/groups/5583440241777862/ sekä instagramissa http://www.instagram.com/ihana_inkeri Muista siis seurata näitä molempia, niin olet ajan tasalla siitä, mitä Ihana Inkeri julkaisee.

Onnistuneen muutoksen kaava elämäntapamuutos valmennus on kuitenkin enemmän valmennus, jossa rakennetaan pysyvälle muutokselle hyvä kivijalka. Se ei ole laihdutuskuuri vaan syväsukellus omiin tarpeisiin, arvoihin, ajatus- ja toimintamalleihin, haitallisiin uskomuksiin ja niiden muokkaamiseen niin, että elämäntapamuutoksella on parhaat mahdolliset edellytykset onnistua. Rakenamme uusia tapoja ja automaatioita arkeen, että joka päiväset valinnat olisivat jatkossa helppoja ja hyvinvointia tukevia. https://ihanainkeri.campwire.com/checkout/onnistuneen-muutoksen-kaava-elamantapamuutosvalmennus-f2884dc5

Kiitos, kun olet <3

Haluan vielä kiittää sinua, kun olet tullut seuraamaan Ihanaa Inkeriä. Hyvinvointivalmennus- ja muutosvalmennus on todella lähellä sydäntäni ja haluan jakaa hyvää oloa kaikille. LifeCoach opinnot ovat olleet rehellisesti parhaat opinnot, mitä olen ikinä käynyt. Ratkaisukeskeinen ohjausmuoto on vienyt minut mennessään. On todella ihana seurata asiakkaiden omia oivalluksia ja sukelluksia omaan elämään löytäen sieltä ne ratkaisut.

Ihmisellä on valtavasti mahdollisuuksia vaikuttaa omaan hyvinvointiin ja terveyteen. Joskus sitä kuitenkin tuntee olevansa jumissa ja voimavarat eivät riitä itse ratkaisemaan ongelmia ja haasteita. Suosittelen todella lämpimästi silloin ottamaan rinnalle esimerkiksi valmentajan, jonka kanssa kemiat ja arvomaailma kohtaa. Itse olen hyvä valmentaja juurikin terveyden ja hyvinvoinnin haasteisiin sekä elämäntapamuutokseen, koska minulla on koulutus ja pitkä työkokemus terveydenhoidon saralta. Olen toiminut niin hoitajana esimerkiksi kotihoidossa ja myös ammatillisena tukihenkilöä mt-kuntoutujien ja päihdekuntoutujien parissa vuosia. Se antaa minulla paljon osaamista myös elämäntapamuutosvalmennukseen.

Vaikka itse syön ketosti, niin haluan myös muistuttaa, että sinä saat kuunnella omaa kehoasi ja syödä, kuten sinusta tuntuu hyvälle. Älä kuitenkaan hakkaa päätäsi koko ajan turhaan seinään, jos jokin ei tunnu toimivalta tai vie sinua huonompaan suuntaan. Silloin on syytä etsiä muita vaihtoehtoja ja ratkaisuja sekä oikeasti pysähtyä kuuntelemaan itseä, omaa kehoa ja sitä, mitä se keho oikeasti tarvitsee voidakseen hyvin.

Tiina via Ihana Inkeri

Vastaa